Originele afbeelding
Hernieuwbare Energie

Hernieuwbare Energie is de energie die in de natuur steeds opnieuw weer wordt aangemaakt.
Denk hierbij aan:
Direct opvangen van zonnewarmte middels zonnepanelen (elektriciteit) en zonnecollectoren (thermisch)
Indirect zoals wind, getijden, biomassa (via fotosynthese) zoals hout.

Hout als brandstof

Terwijl wij bij verbranding van hout genieten van de warmte, groeit er buiten al weer een nieuwe boom.
  Druk artikel af Verstuur artikelHoutsnippers Originele afbeelding
Houtsnippers zijn voornamelijk het resultaat van snoeiprojecten. Na het versnipperen van takken dienen deze ontdaan te worden van allerlei ongerechtigheden zoals touw, papier, ijzer, stenen, grote stukken hout, enz. Dan moeten ze worden gedroogd. Hoe droger hoe beter, want hoe minder er in de ketel verdampt hoeft te worden, hoe meer energie het uiteindelijke resultaat is. Na droging worden ze gezeefd zodat ook zand en gruis er uitgehaald wordt en er uiteindelijk voldaan wordt aan de juiste deeltjesgrote. Er gaan ongeveer 200 tot 250 kilo houtsnippers in een kubieke meter.


Houtkrullen & spanen Originele afbeelding
Houtkrullen en spanen ofwel zaagafval van de houtverwerkende industrie. Houtkrullen zijn in wezen heel erg droog, dus uitermate geschikt voor verbranding. Ze nemen echter wel relatief veel ruimte in beslag.
Houtpellets Originele afbeelding
Houtpellets worden hoofdzakelijk gemaakt van zaagafval van de houtverwerkende industrie. Voornamelijk houtmot en houtspanen worden als grondstof gebruikt en onder hoge druk samengeperst. Houtpellets worden juist daar gebruikt waar er sprake is van relatief weinig ruimte. Er gaan 650 kilo houtpellets in een kubieke meter. De constante kwaliteit leveren in de praktijk veel meer zorgeloosheid op.


StukhoutOriginele afbeelding
Houtblokken zijn veelal gezaagde en gekliefde bomen. Ook deze branden het beste als ze meerdere jaren gedroogd zijn. Ook afval van de houtverwerkende industrie zoals planken en balken kunnen als stukhout gezien worden.Briketten Originele afbeelding
Briketten worden gemaakt van houtkrullen. Handzame geperste blokken die makkelijk uit elkaar vallen als er enige mechanische druk op wordt uitgeoefend.
  Druk artikel af Verstuur artikel


Ook voor de benodigde brandstof van uw hout gestookte cv installatie kunt u bij ons terecht.
Tevens leveren wij diverse soorten snippers welke gebruikt worden als bodembedekking in speeltuinen, perken en paden.

Voor informatie:
0031 (0) 46 7111 213
info@bioenergieopmaat.nl


Originele afbeelding Originele afbeelding


Als het gaat om gekleurde chips of pinchips zijn hier diverse soorten en maten leverbaar.
Ook voor de automatisch gevoede ketels voldoet onze brandstof aan de gestelde eisen van de diverse fabrikanten, en heeft deze een hoge verbrandingswaarde.
Door het zeven zijn alle te lange stukken verwijderd zodat een zorgeloze toevoer voor de diverse ketels gegarandeerd kan worden.
Of u nu een paar m3 stukhout nodig heeft, een container snippers/pellets of uw speeltuin bedekt met valdempende snippers in een kleurtje.
Informeer naar onze prijzen en mogelijkheden.

  Druk artikel af Verstuur artikel

Referenties
Projecten
Facebook
Bunkersystemen
Prijsontwikkeling