Handgestookt > HDG Euro 30-50 kW
HDG Euro 30-50 kW
De alleskunner Originele afbeelding
Originele afbeelding Originele afbeelding Voor o.a. stukhout tot 50cm, grove houtsnippers en spanen.

 • Stukhoutketel (houtvergasser).
 • Houtvergasser met naverbranding en een rendement van 90%.
 • Stukhout tot 50 cm, houtafval, houtsnippers, spanen en spanenbriketten. Bij de 50 kW-uitvoering ook verlijmd hout, (waterbasis) gelakt hout en houtafval uit de meubelindustrie.
 • Privé-huishoudens, land- en bosbouw, houtverwerkende industrie, timmerwerkplaatsen en zagerijen.
 • 30 kW, 40 kW en 50 kW.
 • Permanente rest-zuurstofmeting in de rookgassen d.m.v. een Lambdasonde. Past de verbranding automatisch op elk houtsoort aan.
 • Gewicht 979 kilo.
 • Download brochure HDG (NL)

  Uniek en innovatief Originele afbeelding
  De lange brandduur en een rendement van 90% maken de HDG Euro effectief, zuinig en makkelijk in gebruik. De emissies van de HDG Euro liggen ver onder alle Europese Emissie-eisen en hij voldoet aan alle veiligheidseisen.

  Service en Onderhoud
  De grote asopvang in de ketel beperkt het verwijderen van de asresten behoorlijk. Ook als er maar weinig plaats is, zijn de reinigingsopeningen altijd goed toegankelijk. Deze bevinden zich namelijk links en rechts van de ketel. De ketel wordt met voorgemonteerde ommanteling geleverd en kan dus meteen aangesloten worden. Alle elektra-aansluitingen zijn voorgemonteerd en met de bijgeleverde stekkers zijn de externe componenten snel en gemakkelijk op de ketel aan te sluiten. Tevens is in het watervoerende deel van de ketel een veiligheidswisselaar ingebouwd welke bij overschrijding van de temperatuur de overtollige warmte van het cv-water kan afvoeren. Schade aan de ketel wordt zo voorkomen. Typisch voor de Duitse "Gründlichkeit".

  Verbrandingstechniek perfect geregeld
  De verbranding vindt plaats bovenop een verbrandingsrooster. De houtgassen worden net boven het rooster naar achter in de secondaire verbrandingskamer gezogen. Deze manier van verbranding zorgt er voor dat er ook kleinere delen hout zoals spanen enz. verbrand kunnen worden zonder dat de secondaire luchtmengkamers verstopt raken. De robuuste en innovatief geconstrueerde verbrandingsventurie zorgt samen met de speciaal ontworpen naverbrandingswervelkamer voor een optimale naverbranding van de rookgassen. Na het beëindigen van het brandproces sluiten de luchtkleppen en de ventilator schakelt uit. Hiermee wordt voorkomen dat de trek in de schoorsteen de ketel kan afkoelen. De achtergebleven houtskoolresten vergemakkelijken het opnieuw aanmaken van de ketel.

  Sterkste troef is de verscheidenheid aan brandstof
  De HDG Euro is door zijn solide bouwvorm en de toegepaste innovatieve techniek de ketel bij uitstek om een grote verscheidenheid aan brandstoffen (bestaande uit hout) te verbranden. De ketel kan toegepast worden voor het verbranden van stukhout tot 50 cm, houtafval, snippers, spanen en briketten, in huishoudens, land- en bosbouw en het midden- en kleinbedrijf. Met de HDG Euro 50 kan ook geverfd en gelakt hout, gelamineerd en gelaagd en verlijmd hout verbrand worden, ideaal voor de houtverwerkende industrie.

  Originele afbeelding

  Vulopening aan de bovenzijde comfortabel bij de bediening
  De grote en conische vulschacht is met stukhout en stortgoed makkelijk van boven te vullen. Bij de juiste dimensionering van het benodigde buffer en installatie is het een of twee maal per dag vullen van de ketel in de meeste gevallen voldoende. De deksel van de vulschacht wordt door twee pneumatische veren ondersteund en is daardoor makkelijk te openen. Door de toegepaste openingsbeveiliging van de deksel wordt het voortijdig openen van de ketel tijdens het afbrandproces voorkomen.

  Innovatieve vermogens en verbrandingsregeling
  De stelmotoren voor de primaire en secondaire lucht verdelen de benodigde verbrandingslucht exact gedoseerd naar de desbetreffende verbrandingszones. De primaire lucht zorgt voor de regeling van het vermogen terwijl de secondeerlucht voor een zo laag mogelijke emissie van schadelijke stoffen en een zo hoog mogelijk rendement zorgt. De Lambdasonde zorgt voor een optimale aanpassing van de verbranding ook bij sterk wisselende brandstoffen.

 •   Druk artikel af Verstuur artikel

  Andere artikelen in deze categorie
  Algemeen
  HDG R 15-20 kW
  HDG F 20-50Kw
  HDG FK Hybrid 20-50Kw
  HDG Euro 30-50 kW
  HDG Turbotec 50-60 kW
  Referenties
  Projecten
  Facebook
  Bunkersystemen
  Prijsontwikkeling