In 2006 maakte we voor het eerst kennis met verwarmen op hout. In het buitenland, vooral in de Duitssprekende en de Scandinavische landen was het verwarmen op hout al veel meer gemeengoed. Dat kwam natuurlijk omdat wij hier in Nederland een “gasland” zijn met een fijnmazig gasleidingnet met verbindingen naar bijna elke locatie. Met dat de overheid steeds meer nadruk legde op duurzame alternatieven, ofwel dat we zo langzamerhand af moeten van de milieubelastende fossiele brandstoffen, kwam het verwarmen op hout steeds meer in de belangstelling. Temeer ook omdat bleek dat met verwarmen op hout er enorme besparingen op de energierekening te bereiken waren. Met name voor de wat “meer” zakelijke gebruiker konden er al snel heel interessante berekeningen gemaakt worden.

 

De medewerkers van Bio Energie op Maat raakten gefascineerd door verwarmen op hout. Het is immers klimaatneutraal, CO2 neutraal en in balans met de natuur. Onze eigen achtergrond is van oorsprong voornamelijk verwarming-technisch. Ofwel ons denken is gericht op het bieden van totaaloplossingen, kwaliteit en goede nazorg. Passie en betrokkenheid, dat is wat u van ons kunt verwachten. Intussen hebben wij zowel in Nederland als in België, in samenwerking met installateurs, al vele installaties gerealiseerd.

 


In het begin hebben we, na een zorgvuldige voorselectie, gekozen voor de kwaliteitsproducten van HDG. HDG behoort tot de top-5 van aanbieders van verwarmingssystemen op hout. Momenteel verlaten jaarlijks duizenden toestellen de fabriek. In totaal zijn er al wel ruim meer dan 75.000 stuks gemaakt.

 

De bedrijfslocatie van HDG ligt in zuid Duitsland (Bayern). De medewerkers van HDG dragen er aan bij dat met onze moderne producten de grondstof hout eigentijds, verantwoord en economisch zinvol gebruikt kan worden. Dit doel bereiken ze door goed opgeleid personeel, door moderne productie methoden en door nauwe samenwerking met gerenommeerde onderzoeksinstellingen, universiteiten en hogescholen.

 


 De fabrikant NBE (Nordjysk Bioenergi), is in Denemarken een prominente leider in de productie van kleine commerciële houtpelletketels. Mede doordat houtpellets in gebruik veel goedkoper zijn dan stookolie, vaak zelfs 50% tot 70% goedkoper. Daarnaast zijn houtpellets zowel CO2 neutraal als een bron van hernieuwbare brandstof.

 

Intussen heeft NBE meer dan 50.000 systemen in het veld staan en heeft 60-70% marktaandeel vergaard in Denemarken alswel ongeveer 10% wereldwijd. Dit succes is te danken aan hun visie bij de oprichting van de onderneming om klanten absoluut de beste waar te leveren voor hun investering. Dit vereist doordachte en elegante productontwerpen, snelle integratie van nieuwe technologieën en internet mogelijkheden, “state of the art” productiemethoden zoals las- en buigtechnieken door middel van robots, die allemaal bijdragen aan zowel de hoge betrouwbaarheid van het product als ook de betaalbaarheid.